Houtwormen & Boktorren Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0296299

Bel ons direct

085 - 029 6299

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
anti houtworm

Anti-Houtworm

Anti-houtworm middelen kunnen u helpen om houtwormen te bestrijden of tegen te gaan. Erg fijn, want houtwormen kunnen veel overlast geven en uiteindelijk zelfs veel schade aanrichten.

Maar welke anti-houtworm middelen zijn nu aan te raden? En hoe kunt u het beste te werk gaan? Lees hieronder meer.

Anti-houtworm verdelger

Op het moment dat u geconstateerd hebt dat u last hebt van houtwormen, kunt u gebruik maken van diverse houtwormverdelgers.

Helaas blijkt dat deze vaak niet hardnekkig genoeg zijn om het houtworm probleem op te kunnen lossen. De houtwormen worden alleen oppervlakkig gedood, terwijl de larven zich ook diep in het hout genesteld kunnen hebben.

Daarnaast zijn eigenlijk alle anti-houtworm verdelgers op basis van petroleum en daarom slecht voor het milieu. U wilt deze chemische bestrijdingsmiddelen dus liever niet in en om uw huis hebben.

Maar als dit geen optie is, welke behandelingen kunt u dan nog meer uitvoeren?

anti houtworm

Foto: KaiMartin

Diverse andere anti-houtworm behandelingen

Naast de anti-houtworm behandelingen op basis van petroleum, kunt u ook gebruik maken van bescherming van het hout, verhitting of bevriezing. Zo zorgt u ervoor dat doormiddel van een andere anti-houtworm behandeling de houtwormen weg blijven.

U kunt bijvoorbeeld een laagje over onbewerkt hout aanbrengen. Denk hierbij aan beits, lak of verf. Dit laagje zorgt ervoor dat er geen eitjes in het hout achtergelaten kunnen worden, zodat de larven niet in staat zijn zich in het hout te nestelen. Helaas werkt deze behandeling preventief en niet op het moment dat u al last hebt van houtwormen.

Ook kunt u als anti-houtworm behandeling gebruik maken van bevriezing. Met name flinke vrieskou kan ervoor zorgen dat de houtworm uitgeroeid wordt. Wel zult u de ruimte of eventuele meubels (beschermd) moeten kunnen koelen.

Denk bijvoorbeeld aan meubels in een koelcel. Helaas zal dit hout wel een tijdje bevroren moeten blijven om tot diep in het hout en de eitjes door te kunnen dringen.

Ook geven veel websites op internet aan dat u als anti-houtworm behandeling ook gebruik kunt maken van een flinke verhitting van meer dan 60 graden. Deze methode is echter veel minder effectief als beweerd wordt.

De eitjes van de houtworm blijven ook hier weer een groot probleem. Deze kunnen zowel de kou als de hitte gemakkelijker doorstaan dan larven of houtwormen zelf.

De eitjes zul je minder snel uit kunnen roeien. Voor de eitjes zullen deze anti-houtworm methodes dus minder snel en goed werken.

Welke anti-houtworm behandeling aangeraden wordt

Bovenstaande anti-houtworm behandelingen kunnen wel degelijk helpen, maar helaas blijkt in veel gevallen dus ook dat de houtworm niet volledig bestreden kan worden.

Een professioneel bestrijdingsbedrijf kan er doormideel van een gif en gas behandeling wel voor zorgen dat het probleem volledig verdwijnt.

Grote oppervlakten kunnen op een juiste en effectieve manier worden aangepakt. Omdat het houtworm probleem vaak slecht te overzien is, is deze bestrijding aan te raden.

Kijk op deze pagina voor advies van een professional of om direct een deskundige bestrijder in te schakelen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6299, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed