Houtwormen & Boktorren Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0296299

Bel ons direct

085 - 029 6299

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
boktor geluid

De Boktor bestrijden – Tips en advies

De boktor bestrijden kan een lastiger karwei zijn dan dat u misschien van tevoren zou denken. Boktorren banen zich een weg door het hout en kunnen zich diep in het hout schuilhouden.

Er zijn verschillende opties om de boktor te kunnen bestrijden.

Natuurlijk wilt u bij het herkennen van de boktor, de boktor zo snel mogelijk bestrijden. Maar kunt u dit gemakkelijk zelf doen of kunt u beter gebruik maken van professionele boktorbestrijding?

Lees hier meer over de diverse manieren van de boktor bestrijden.

Boktor bestrijding, hoe herken ik de boktor?

Voordat u verdere stappen onderneemt en de boktor gaat bestrijden, is het goed om te weten of u daadwerkelijk met boktor te maken hebt. Er zijn namelijk vele verschillende soorten Houtwormen, en alle soort komen af op een verschillend soort hout, en richten verschillende soorten schade aan.

U kunt de boktor herkennen aan ovale gaatjes van 6-9 mm in (met name onbehandeld) hout. De boktor maakt boorgangen in het houtoppervlak.

Vaak worden er door boktorren eitjes gelegd op hout dat niet behandeld is. Dit hout wordt dus ook sneller aangetast door Boktorren omdat ze dit gemakkelijker kunnen eten. Vervolgens zullen de larven van de boktor in spleten en gaten van het hout gaan zitten.

Als de larven volgroeid zijn, begeven ze zich weer naar buiten. Dit veroorzaakt ovale gaatjes in het houtoppervlak en kan deze flink beschadigen.

Deze gaatjes staan misschien beter bekend als uitvliegopeningen. Dit zijn de kenmerkende gaatjes waar die mensen zien als zij last hebben van Houtwormen.

boktor bestrijden

Foto: Hectonichus

 

Hieronder een ‘slow-motion’ filmpje van een bewegende boktor:

De boktor bestrijden in huis

De boktor bestrijden in huis kan soms een groter probleem zijn dan gedacht. Vooral als het hout onbehandeld is en u in een bosrijke omgeving woont. Deze twee aspecten kunnen de terugkeer na het bestrijden van de boktor bevorderen.

U vindt de boktor vooral in meubels en vloeren. De zolder is ook een plaats waar u de boktor kunt vinden. Hierdoor kan de Boktor grote schade aanbrengen aan verschillende delen van uw woning. Soms kan het zelfs zo zijn dat de hele vloer moet worden vervangen of dat de meubels niet meer te herstellen zijn.

De boktor bestrijden is daarom noodzakelijk en dit raden we u dan ook ten zeerste aan.

Daarbij heeft u het probleem dat boktorren vaak dieper in het hout zitten of zich gemakkelijk verspreiden in meubels en andere houtoppervlaktes.

Zo is het bij een vloer waarschijnlijk zo, dat bij aantasting van de boktor niet alleen het houtoppervlak, maar ook de onderliggende laag aangetast is. Dit maakt bestrijding van dit soort ongedierte in huis erg lastig.

De boktor bestrijden, zelf of door een professionele bestrijder?

De boktor zelf bestrijden kan een lastige klus zijn. Zo kunt u kleine oppervlaktes proberen zelf te behandelen, maar dit heeft vaak niet de verwachte resultaten.

De omvang van het probleem blijkt groter te zijn dan men van te voren verwacht had. Of de bestrijding wordt niet goed uitgevoerd waardoor deze niet helemaal effectief is.

Dit gebeurd bijvoorbeeld als men zich bij boktorren bestrijden alleen richt op de volwassen exemplaren. Alleen volwassen boktorren zijn vaak zichtbaar voor de mens, terwijl het echt probleem zich schuil houdt in de larven en de eitjes van dit insect.

Deze richten namelijk de schade aan. Als deze bij het bestrijden van de boktorren onbehandeld worden gelaten, of niet goed worden aangepakt, zal het probleem niet verdwijnen. De eitjes zullen namelijk uitkomen en de larven zullen zich verpoppen tot volwassen boktorren, die zich vervolgens weer voort zullen planten.

Binnen de kortste keren bent u weer terug bij af en begint het boktor bestrijden weer van voren ad aan. Vaak leidt dit ook tot nog meer schade van de woning en de meubels die daar in staan. De plaag houdt namelijk langen aan, waardoor het ongedierte meer schade kan aanbrengen in uw woning, met alle gevolgen van dien.

Wij raden u daarom altijd aan om direct contact op te nemen met een professionele bestrijder en daar informatie in te winnen over uw situatie en hoe u deze het beste kunt aanpakken.

Zeker voor de grotere oppervlaktes en het behalen van maximaal resultaat is het inschakelen van professionele boktorbestrijding een aanrader.

Bij kleine oppervlaktes is zelf de boktor bestrijden eventueel een optie, maar u zult hierdoor alleen de desbetreffende oppervlakte aanpakken en hierdoor de kans lopen dat u delen over het hoofd ziet, waardoor het insect niet voor honderd procent bestreden wordt.Professionele boktorbestrijding pakt de bestrijding van de boktor en eventuele andere houtinsecten of kever groter en intensiever aan.

Op deze manier zullen de boktorren minder snel terugkeren en zullen er geen resten achterblijven. Zo wordt de kans op terugkeer van boktorren in uw woning minimaal.

Hulp bij Boktor bestrijden?

Wilt u dat wij u helpen bij boktor bestrijden in en rondom uw woning? Dan kunt hu hieronder gratis en vrijblijvend contact met ons opnemen. Dit kan zowel telefonisch via het nummer hieronder, of via het aanvraagformulier op de website. Ook kunt u via dit formulier direct een offerte aanvragen voor boktorbestrijding.

Dit alles is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. U kunt dus zelf bepalen op u gebruik wilt maken van dit aanbod of dat u andere stappen neemt om de boktor te bestrijden.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6299, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed