Houtwormen & Boktorren Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0296299

Bel ons direct

085 - 029 6299

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
boktor herkennen

Boktor in huis; Wat nu?

Op deze pagina vindt u informatie over hoe u moet handelen als u de Boktor in huis heeft.

Wanneer u dit ongedierte in huis heeft dient u dit als een serieuze zaak te behandelen. Boktorren in huis kunnen namelijk veel schade aanrichten wat op den duur zelfs gevaarlijk kan zijn voor de mens.

Boktor in huis herkennen

Weet u zeker dat u last heeft van de Boktor in huis? Er zijn namelijk een aantal houtaantastende insecten waarmee u te maken kunt hebben.

Er zijn tevens ook vele verschillende soorten Boktorren. De meest voorkomende en de meest schadelijke in Nederland is de Huisboktor.

De Huisboktor is de enige drooghoutboorder en kan ontzettend veel schade aanrichten aan uw houten interieur en aan het houten fundament van uw woning.

Lees hier meer over verschillende soorten Boktorren.

De symptomen van de Boktor in huis

Er zijn verschillende symptomen waaraan u de aanwezigheid van de Boktor in huis kunt herkennen. Het is ook belangrijk om dit goed na te gaan, want op deze manier kunt u vervolgens overgaan tot een betere en effectieve bestrijding van het ongedierte.

Ten eerste kunt u de Huisboktor zelf zien en dus kijken of u deze kunt herkennen. Zie onderstaande afbeelding voor een foto’s van de Huisboktor.

Boktor in huis

Het insect is 10 tot 25 mm lang en is bruinzwart van kleur. Ook kunt u deze soort Boktor herkennen aan de 2 grijskleurige vlekken op zijn dekschild. De vrouwelijke torren zijn te herkennen aan een legboor. Het insect heeft zeer lange voelsprieten.

Toch zijn het niet de Boktorren zelf die de schade aanrichten maar de larven van deze insecten. Deze staan beter bekend onder de algemene naam Houtwormen.

U kunt de aanwezigheid van Boktor larven in huis herkennen aan het geluid wat zij maken als zij zich een weg banen door het hout.

Tot slot kunt u in het hout zien of er kleine gaatjes aanwezig zijn. Dit zijn de zogeheten uitvliegopeneingen. En hieruit vliegen de Houtwormen nadat ze zich ontpopt hebben tot een volwassen Boktor.

Wat te doen bij Boktor in huis?

Mocht u last hebben van Boktorren in huis dan doet u er zeer verstandig aan om contact op te nemen met een expert. Deze kunnen de Boktorren in huis op een deskundige en professionele manier bestrijden zodat de schade zo klein mogelijk blijft en het ongedierte in de toekomst niet meer terug komt.

Bereidt uzelf alvast voor, want soms kan de schade aangericht door Houtwormen erg groot uitvallen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6299, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed