Houtwormen & Boktorren Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0296299

Bel ons direct

085 - 029 6299

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
houtinsecten

Het gevaar van houtinsecten

Houtinsecten is een verzamelnaam van verschillende soorten insecten die leven van hout. Er zijn verschillende soorten houtinsecten. Een aantal van deze verschillende soorten kunnen ernstige schade aanrichten aan hout van uw meubels of de constructie van uw woning.

Op deze pagina geven we u een overzicht van de verschillende soorten houtinsecten en geven we u advies over wat u het beste kunt doen.

Verschillende soorten houtinsecten

Als men het heeft over houtinsecten komt bijna altijd de naam Houtworm naar boven. En terecht, want deze veroorzaken de meeste schade aan woningen en meubels en zijn daarom de grootste boosdoeners.

Echter is de naam Houtworm ook weer een verzamelnaam voor de larven van verschillende soorten kevers en torren. Het zijn namelijk deze larven die de schade aan het hout aanrichten en niet de kevers en torren zelf.

De kevers en torren leggen hun eitjes in het hout, en als deze uitkomen kunnen de houtwormen tot wel enkele jaren in het hout zitten. Deze houtinsecten banen zich een weg door het hout en creƫren hierdoor een heel gangenstelsel.

Soms is dit gangenstelsel niet eens zichtbaar vanaf de buitenkant en weet u niet eens dat u last heeft van Houtwormen. Pas als ze zich een weg naar buiten vreten ontstaan er zogeheten uitvliegopeningen en worden de gaatjes in het hout zichtbaar.

Er zijn verschillende soorten Houtwormen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende soorten Houtwormen.

Naast verschillende soorten Houtwormen kunt u ook last hebben van termieten in uw hout. Dit komt in Nederland echter minder vaak voor.

houtinsecten

Foto: KaiMartin

Bestrijding van houtinsecten

De kans is dus groot dat u last hebt van Houtwormen als het om houtinsecten gaat. U weet al dat deze ernstige schade aan kunnen richten. Aan meubels is dit vervelend, maar als het om de constructie van uw huis gaat kan dit zelfs levensgevaarlijk zijn.

Verschillende soorten houtinsecten kunnen namelijk hele netwerken van gangen vreten aan de binnenkant van de houten constructie van uw huis zonder dat u ook maar iets in de gaten heeft.

Mocht u het vermoeden hebben dat er houtinsecten in uw huis aanwezig zijn, dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen om deze insecten te verwijderen en de schade te herstellen.

Bij bestrijding van houtinsecten komen de volgende dingen kijken:

– De aanwezige houtinsecten moeten uitgeroeid worden om verdere aantasting te voorkomen.

– Houtinsecten leggen vaak eitjes in het hout. Dit moet belet worden voor verdere ontwikkeling van larven en eitjes.

– Nieuwe aantasting moet onmogelijk gemaakt worden.

– Het hout moet beschermd worden om dit mogelijk te maken.

Wij adviseren om dit door een professional te laten doen en niet zelf aan de slag te gaan om zoveel mogelijk risico’s in te perken.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6299, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed