Houtwormen & Boktorren Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0296299

Bel ons direct

085 - 029 6299

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
wat te doen bij houtworm

Hoe Houtworm behandelen?

Houtworm behandelen kan op een aantal verschillende manieren. Soms werkt de ene manier beter dan de andere manier, maar het belangrijkste is dat u in ieder geval actie onderneemt.

Houtwormen zijn een serieuze plaag en de schade die ze veroorzaken kan grote gevolgen hebben.

Houtworm behandelen kan gedaan worden door een professional of u kunt het zelf proberen.

Houtworm behandelen door een professional

Houtworm behandelen kan het beste gedaan worden door een professional. Deze bedrijven hebben hier ervaring mee en weten exact welke stappen zij moeten nemen om zo snel de Houtworminfectie te stoppen en verdere schade en kosten te beperken.

Vaak gebruiken professionals giffen en gassen. Deze middelen werken zowel curatief als preventief, zodat u ook in de toekomst beschermd bent tegen Houtwormen.

Meestal wordt het hout geïmpregneerd met gif als het hout goed te bereiken is. Het kan echter ook zijn dat het hout wat besmet is met houtwormen niet goed te bereiken is en daardoor niet geïmpregneerd kan worden met gif.

In dit geval zouden het Houtworm behandelen kunnen worden gedaan door middel van een gasbehandeling. Deze methode is echter minder effectief en veel arbeidsintensiever.

Er zijn dus verschillende methoden om Houtwormen te behandelen die professionals gebruiken. Hoe de Houtwormen bestreden worden is dus afhankelijk van de omvang van de plaag, het soort hout, en waar in het huis de plaag zich bevindt.

houtworm behandelen

Foto: KaiMartin

Zelf Houtworm behandelen

In sommige gevallen is het mogelijk om zelf actie te ondernemen tegen Houtwormen. Dit wordt echter meestal afgeraden, omdat de methoden vaak niet voor 100% werken en de kans groot is dat u dingen over het hoofd ziet.

Een veel besproken methode om zelf aan de slag te gaan, is met petroleum. Dit zal een groot gedeelte van de Houtwormen doden. Alleen Houtwormen die heel diep in het hout zitten, en larven en poppen zullen hierdoor vaak niet gedood worden. Waardoor deze manier van Houtwormen zelf behandelen meestal niet effectief is. Om tijd, moeite en geld te besparen raden we u deze methode daarom af.

Wat wel een effectieve oplossing is, is het invriezen of verhitten van kleine voorwerpen. Als u voorwerpen heeft waarin Houtwormen voorkomen kunt u deze in in een plastic zak doen en twee weken lang in de vriezer leggen. Hierdoor zullen de Houtwormen gedood worden.

Er wordt ook vaak aangegeven dat u een klein voorwerp in de oven kunt leggen. Dit zou de insecten moeten doden. Deskundigen geven aan dat deze methode niet effectief is en dat dit ook gevaarlijk is. Het is niet slim om houten voorwerpen in de oven te leggen.

Deze methoden zijn vanzelfsprekend alleen toe te passen als het gaat om kleine voorwerpen en als u zeker weet dat er geen verdere verspreiding is van Houtwormen.

Een afweging maken

U zult dus een afweging moeten maken of u direct een bestrijder in wilt schakelen voor de behandeling van Houtwormen of dat u het eerst zelf wil proberen.

De meeste mensen kiezen voor de meest veilige optie en schakelen direct een bestrijder in. Op deze manier zijn ze zo snel mogelijk van de plaag af en wordt er goede preventieve maatregelen door de bestrijder genomen om Houtwormen in de toekomst niet meer terug te laten komen.

De kosten van een een professionele bestrijder hangen af van de omvang van de plaag. Zijn er alleen voorwerpen geïnfecteerd, dan kunnen ze deze voorwerpen vaak meenemen en zullen de kosten lager blijven.

Is bijvoorbeeld ook de constructie van uw woning aangetast, dan zullen er grotere maatregelen moeten worden genomen en moet u waarschijnlijk ook tijdelijk elders verblijven. De kosten hiervan zullen vanzelfsprekend wat hoger liggen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6299, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed