Houtwormen & Boktorren Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0296299

Bel ons direct

085 - 029 6299

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Hoe Houtworm bestrijden?

Hoe Houtworm bestrijden?

Hoe Houtworm bestrijden?

Een belangrijke vraag als u last heeft van houtwormen. Houtwormen kunnen namelijk erg veel schade aanrichten in en om uw huis. En als hier niks aan gedaan wordt, dan zal de plaag nooit zomaar uit zich zelf verdwijnen.

Daarom is het belangrijk dat u weet welke stappen u kunt nemen om zo snel mogelijk van dit probleem af te komen.

Is de plaag nog actief?

Soms is het zo dat u sporen van houtwormen aantreft, maar dat het ongedierte niet meer in het hout aanwezig is. U kunt bijvoorbeeld kleine gaatjes in het hout zien. Dit is een van de sporen die houtwormen achter laten. Maar hoe weet u of er nog steeds houtwormen diep in het hout zitten?

Dit kunt u controleren door na te gaan of er nog boormeel, of zaagsel uit de gaatjes komt. Dit produceren houtwormen op het moment dat zij zich een weg banen door het hout.

Wat moet u doen?

Leg een papiertje onder de gaatjes waarvan u denkt dat ze gemaakt zijn door houtwormen.

Laat dit papiertje een aantal dagen liggen en kijk vervolgens of u het zaagsel aantreft op het papiertje. Is dit zo? Dat is de plaag zeker nog actief en moet u direct maatregelen nemen.

Is dit niet zo? Dan is de plaag wellicht niet meer actief. Wilt u toch het zekere voor het onzekere nemen? Vraag dan advies van een erkend specialistisch bedrijf.

Hoe Houtworm bestrijden?

Hoe houtworm bestrijden?

Dus u heeft geconstateerd dat de plaag nog actief is en dat u last heeft van houtwormen. Hoe komt u hier dan zo snel mogelijk van af?

Er zijn een aantal manieren om dit te doen.

1. Het hout behandelen

Houtwormen komen af op verschillende soorten hout. De kwaliteit van het hout is daarbij niet van belang.

Om houtwormen te voorkomen kunt u het beste het hout behandelen met verf, lak, vernis, olie, boenwas of beits. Hier houden houtwormen namelijk niet van. Als u al last heeft van houtwormen zult u deze echter eerst moeten bestrijden.

2. kou

Hele kleine houten voorwerpen waarin zich houtwormen bevinden kunt u zelf behandelen door middel van hitte en kou.

Stop het houten voorwerp in een plastic zak en leg het twee weken lang in de vriezer (-18 graden Celsius).

3. Gif en gas

Als u hout heeft waar reeds houtwormen in zitten, dan kan dat hout behandeld worden met gif en gas. Dit kunt u echter niet zelf doen, maar hiervoor moet een specialistische ongediertebestrijder voor worden ingeschakeld.

Het gif en de gassen werken langdurig en doden alle eitjes, larven, kevers, torren en poppen.

4. Petroleum

Petroleum is een van de middelen die vaak gebruikt wordt om zelf houtwormen te behandelen. Hoewel petroleum goed kan helpen tegen de houtwormen onder het oppervlak, echter zal het niet de houtwormen dieper in het hout bestrijden.

De larven en poppen die pas later uitkomen worden niet gedood en daarom is deze methode niet voor 100% voldoende. Om deze redenen raden we het gebruik van petroleum om Houtwormen te bestrijden af.

5. Hout vervangen

Soms is het niet meer mogelijk om het hout te behandelen en de houtwormen te bestrijden. Dan moet het hout vervangen worden. Het beste is om het hout direct te verbranden of weg te brengen naar het grofvuil om verder verspreiding van houtwormen in en om uw woning te voorkomen.

6. Professionele bestrijder

Wilt u het zeker voor het onzekere nemen en geen kans hebben op grotere schade en verdere verspreiding van dit ongedierte. Dan kunt u het beste contact opnemen met een professionele bestrijder.

Het vervelende van houtwormen is dat u soms niet eens door heeft dat u er last van heeft, aangezien ze soms diep in het hout kunnen zitten.

Er kan hierdoor wel grote schade ontstaan, maar er is vanaf de buitenkant niets te zien aan het hout. Neem daarom bij twijfel altijd contact op met een deskundig bedrijf.

Hier leest u meer over houtworm bestrijden.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6299, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed