Houtwormen & Boktorren Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0296299

Bel ons direct

085 - 029 6299

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Hoe Houtworm zelf bestrijden?

Als u last heeft van de Houtworm kun u dit laten bestrijden of de Houtworm zelf bestrijden. In aan beide manieren zitten een aantal voordelen en nadelen.

Op deze pagina zetten we deze voor- en nadelen voor u op een rij, zodat u zelf kunt bepalen wat voor uw houtwormprobleem de beste aanpak is.

Houtworm zelf bestrijden

De Houtworm zelf bestrijden kan op een aantal manieren, maar is niet altijd effectief of aan te raden. We leggen u eerste uit wat u wel kunt doen.

Hitte en kou

Met hitte en kou kunt in sommige gevallen de houtworm zelf bestrijden. Als het gaat om kleine voorwerpen kunt u deze in een plastic zak twee weken lang invriezen (-18 graden Celsius).

Ook wordt er op internet aangegeven dat u het voorwerp een half uurtje in de oven  kunt leggen op 55 tot 70 graden Celsius. Deze methode is echter onzin. Wij hebben dit voor u uitgezocht bij verschillende ongediertebestrijders en deze gaven aan dat deze methode niet effectief en zelfs gevaarlijk is.

U kunt dus altijd het beste contact opnemen met een professionele bestrijder.

Het hout behandelen

Heeft u net een houtwormplaag gehad, of wilt u voorkomen dat u in de toekomst last krijgt van die ongedierte? Dan is het verstandig om uw hout goed te behandelen.

Houtwormen houden namelijk niet van boenwas, beits, verf, lak, vernis en olie. U kunt de kans op houtwormen zo klein mogelijk maken door uw hout met een van deze producten te behandelen.

Petroleum

Een ander middel wat mensen gebruiken om zelf Houtworm te bestrijden is petroleum.

Echter is de werking hiervan meestal niet effectief. Vaak worden namelijk alleen de Houtwormen vlak onder het oppervlak gedood.

De Houtwormen dieper in het hout en de larven en poppen die pas later uitkomen worden niet bestreden en daarom werkt deze methode niet voor 100%.

Het hout vervangen

Soms is zelf houtworm bestrijden niet meer mogelijk omdat het hout zo erg is aangetast dat het niet meer hersteld kan worden.

Ook een professionle bestrijder heeft dan geen zin meer. In dat geval kunt u het hout maar beter zo snel mogelijk verbranden of naar het grofvuil brengen om verdere verspreiding te voorkomen.

Voordeel van al deze methoden is dat ze relatief goedkoop zijn. Echter kunnen deze methoden alleen toegepast worden als de plaag klein en niet hardnekkig is.

Helaas is dit vaak wel het geval en moet er professionele Houtwormbestrijding aan te pas komen. Dit is vaak iets prijziger, maar biedt wel garantie dat de plaag definitief verdwenen is.

houtworm zelf bestrijden

Foto: KaiMartin

Professionele Houtworm bestrijder

Als Houtworm zelf bestrijden geen optie is, dan zit er niets anders op dan contact op te nemen met een deskundige bestrijder die u van het probleem af kan helpen.

Dit is nodig wanneer de plaag erg groot is, of veel schade aan heeft gericht.

Als een houtwormplaag bijvoorbeeld de draagconstructie van uw woning heeft aangetast kan het gevaarlijk zijn om in de woning te verblijven. We raden u in dat geval af om zelf de Houtwormen te gaan bestrijden.

Professionele bestrijders maken in de meeste gevallen gebruik van bestrijdingsmethodes door middel van gif en gas of warmte en kou.

U kunt tijdens deze Houtworm behandeling dan ook niet in de woning aanwezig zijn. Al het alleen om voorwerpen gaat is het soms mogelijk om de behandeling elders te laten plaatsvinden zodat u gewoon in uw woning kunt blijven.

 

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6299, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed