Houtwormen & Boktorren Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0296299

Bel ons direct

085 - 029 6299

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
geluid

Hoe klinkt Boktor geluid?

Eerder schreven we al over verschillende soorten Boktorren en hoe u deze kunt herkennen. Een van deze kenmerken was het Boktor geluid. De Boktor maakt namelijk een knagend geluid op het moment dat hij zich een weg baant door het hout.

U weet inmiddels waarschijnlijk wel dat het niet de Boktor zelf is die de schade aanricht, maar de larve van de Boktor die onder de algemene naam Houtworm kan worden opgenomen.

Op deze pagina leggen we u uit hoe u Boktor geluid kunt herkennen om op deze manier vast te stellen op u inderdaad last heeft van deze houtaantastende insecten.

Boktorren in hout

De larven van Boktorren kunt u tegenkomen in droog hout en deze behoren tot de drooghoutboorders. Er zijn verschillende soorten Boktorren, maar voor zover bekend is het alleen de Huisboktor die geluid maakt.

De Huisboktor larve kan tot wel enkele jaren in uw hout aanwezig zijn en kan grote schade aanrichten aan meubels een dragende constructies van uw woning. Vooral aan deze dragende constructies kan de schade erg groot zijn. De Boktor kan deze zelfs helemaal verpulveren en leegvreten van binnen.

Dit heeft ernstige gevolgen en er zal direct actie moeten worden ondernomen.

boktor geluid

Foto: Rasbak

Boktor geluid

Een manier om vast te stellen of u inderdaad last heeft van de larven van Boktorren is het Boktor geluid wat het insect maakt.

Dit Boktor geluid is in feite het geknaag wat u hoort op het moment dat de larven zich een weg door het hout in uw woning banen.

Vaak is het zo dat dit geluid vaker te horen is in de zomer dan in de winter. Boktorren prefereren namelijk wat warmer hout en zijn daar actiever in de zomermaanden dan in de wintermaanden.

Vooral een temperatuur van boven de 25 graden Celsius en een hoge luchtvochtigheid zijn ideale omstandigheden voor de larven van de Boktor. Als deze actief zijn is er een knagend geluid te horen. Dit is het beste waar te nemen als er weinig geluiden zijn vanuit de omgeving. Veel mensen horen dit bijvoorbeeld wanneer zij naar bed gaan.

In onderstaande video is het geluid van de Boktor in een stuk hout te horen. Mocht dit lastig te horen zijn, zet dan het volume van uw apparaat iets hoger.

Zoals u kunt horen is dit een vrij opvallend geluid en niet iets wat u in het alledaagse leven tegen kunt komen. Mocht u dit geluid herkennen, dan raden we u aan om direct contact op te nemen met een professional.

Maar let op, mocht u nu niets horen, denk dan niet dat u sowieso geen last heeft van Houtwormen. Er zijn ook verschillende soorten Houtwormen die geen geluiden maken als ze zich een weg door het hout banen.

Kijk bijvoorbeeld eens naar gaatjes in het hout die Houtwormen kunnen veroorzaken. Ook dit zijn aanwijzingen voor de aanwezigheid van houtaantastende insecten en dienen zeer serieus genomen te worden.

Boktor bestrijden

Heeft u last van boktorren in huis en wilt u hulp om deze te bestrijden. Neem dan telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Ook kunt u direct advies of een offerte aanvragen via ons aanvraag formulier.

Op deze pagina vindt u meer informatie over boktorren bestrijden.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6299, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed