Houtwormen & Boktorren Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0296299

Bel ons direct

085 - 029 6299

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
houtworm

Hout behandelen tegen houtworm

Houtworm is een verzamelnaam voor verschillende soorten houtaantastende insecten. Het zijn in feite de larven van verschillende soorten torren en kevers die ernstige schade aan hout aan kunnen richten.

Als u last heeft van houtworm, of als u vermoedt dat u hier last van heeft, dan raden we u aan om direct actie te ondernemen. De houtworm besmetting kan namelijk na verloop van tijd alleen maar groter worden en meer schade brengen.

Hout behandelen tegen houtworm kan op twee manieren. Bij een curatieve behandeling is er al een houtwormplaag aanwezig en dient deze bestreden te worden.

Bij een preventieve behandeling wordt het hout op een zodanige manier behandeld dat de kans om een infectie door houtwormen zeer klein is. Hierdoor kunt u in de toekomst veel schade van deze insecten voorkomen.

Hout behandelen tegen houtworm

Foto: KaiMartin

Hout behandelen tegen houtworm – curatief

Als u al aangetast hout heeft, moet het hout behandelen tegen Houtworm op een curatieve manier gedaan worden.

Er zijn verschillende manieren om houtwormen te bestrijden. In geval van een kleine plaag met kleine houten voorwerpen kan er in sommige gevallen zelf actie worden ondernomen.

Lees bijvoorbeeld op deze pagina tips over hoe u zelf houtworm kunt bestrijden.

Vaak is het echter nodig om een deskundige bestrijder in te schakelen. Dit is nodig vanwege de omvang van de plaag en de specialistische behandeling die nodig is om Houtwormen voor 100% te bestrijden.

Omdat de aantasting erg groot kan zijn en ook het geraamte van uw woning kan betreffen kan dit soms zelfs gevaarlijk zijn. Daarom is in de meeste gevallen professionele houtwormbestrijding nodig.

Hout behandelen tegen houtworm – preventief

Als u in het verleden al wel eens te maken heeft gehad met Houtwormen, of dit van iemand anders gehoord heeft, dan is de kans groot dat u preventieve maatregelen wilt nemen. Het hout behandelen tegen houtworm is dan preventief.

Een simpele manier om hout preventief te behandelen tegen Houtworm is door het te beitsen en te verven.

Houtwormen houden hier niet van en hierdoor kan voor een belangrijk deel voorkomen worden dat de kevers en torren hun eitjes in het hout kunnen leggen.

Ook is het belangrijk om er voor te zorgen dat het hout niet vochtig wordt en gaat rotten, bijvoorbeeld door een lekkage. Dit verhoogt de kans op sommige soorten houtaantastende insecten.

Daarnaast zijn er veel preventieve bestrijdingsmiddelen tegen Houtwormen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld Timbor.

U kunt hiermee het hout behandelen tegen Houtworm, maar het heeft weinig effect als u reeds een besmetting van dit ongedierte heeft. Levende insecten en eitjes zullen hierdoor niet worden gedood.

Het houtworm bestrijdingsmiddel laat slechts een laagje achter op het hout wat niet door insecten te doordringen valt.

Als u het zekere voor het onzekere wilt nemen kan het hout behandelen tegen houtworm ook door een professional gedaan worden. Bovendien heeft u dan recht op garanties mits u toch last krijgt van dit ongedierte.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6299, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed