Houtwormen & Boktorren Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0296299

Bel ons direct

085 - 029 6299

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
Houtwormbestrijding

Houtwormbestrijding; Tips en informatie

Houtwormbestrijding is noodzakelijk als u last heeft van Houtwormen in uw huis, schuur of meubels. Een Houtwormenplaag is een zeer serieus probleem en kan veel schade aanrichten.

Ongeacht hoe groot de plaag is, u dient onmiddellijk actie te ondernemen om de plaag te stoppen en de kosten zo veel mogelijk te beperken. Hoe langer u wacht, hoe groter de plaag en hoe groter de schade en de kosten.

Op deze pagina vertellen we u alles wat u moet weten over Houtwormbestrijding zodat u snel van dit probleem af bent.

Houtwormbestrijding meubels

Er zijn verschillende soorten Houtwormen die op verschillende soorten hout afkomen. Als er slechts Houtwormen in uw meubels zitten is dat erg vervelend, maar meestal is de schade dan te overzien.

Vaak kan een bedrijf wat aan Houtwormbestrijding doet uw meubels meenemen en u hoeft dan zelf het huis niet uit. Ook kan er gecontroleerd worden of de houtworminfectie zich verder heeft verspreid over andere delen van uw woning.

Als het om hele kleine voorwerpen gaat, is het in sommige gevallen zelf mogelijk om zelf actie te ondernemen.

U kunt kleine houten voorwerpen bijvoorbeeld in een plastic zak doen en twee weken in de vriezer leggen. Door de kou zullen de Houtwormen, de eitjes en de poppen doodvriezen.

Op internet wordt ook vaak een methode besproken waarbij u de voorwerpen juist kunt verhitten door ze in de oven te leggen. Het is echter niet verstandig en gevaarlijk om houten voorwerpen in de oven te leggen. We raden deze methode dus af.

Als u zelf actie onderneemt moet u er echter wel zeker van zijn dat er geen houtaantastende insecten in andere delen van uw huis zitten. U kunt dit bijvoorbeeld nagaan door te zoeken naar uitvliegopeningen of boormeel.

In de zomer bij warm weer, maken de larven van de Boktor geluid als zij hout eten. Ook dit zijn symptomen van de aanwezigheid van houtwormen.

Houtwormbestrijding in huis of schuur

Houtwormbestrijding

Foto: Turelio

Als de Houtwormplaag zich bevindt in uw huis of schuur, dan zijn er wat grotere maatregelen nodig. De houtinsecten kunnen zich bijvoorbeeld bevinden in sommige dragende steunbalken van uw woning of in de vloer. Hierdoor kan grote bouwkundige schade ontstaan.

We raden u in dat geval af om zelf actie te ondernemen. Vaak is dit namelijk niet effectief en het kan zelfs gevaarlijk zijn. Hoewel het aan de buitenkant vaak niet helemaal goed zichtbaar is, kan een balk bijvoorbeeld van binnen ernstig zijn verzwakt door aantasting door Houtwormen.

De beestjes kunnen namelijk jarenlang in het hout blijven zonder dat u daar iets van merkt. Ze creëren hierdoor een heel netwerk van gang onder het oppervlak van het hout. De plagen blijven daarom vaak jarenlang verborgen, en op het moment dat de met de het ongedierte ontdekt is de schade al aanzienlijk opgelopen.

Als u vermoedt dat dit het geval is, dan moet u meteen contact opnemen met de Houtwormbestrijding.

Houtwormbestrijding kosten

De Houtwormbestrijding kosten kunnen hoog oplopen. Zoals eerder gezegd kan een plaag tot ernstige bouwkundige schade leiden.

Het is echter totaal afhankelijk van de omvang van de plaag. Mochten de Houtwormen alleen in paar kleine voorwerpen zitten, dan kunt u daar bijna kosteloos van af komen. Dit kan bijvoorbeeld door de voorwerpen te bevriezen of te verhitten.

Grote plagen in de vloer, raamwerk, of dragende houten constructies kunnen veel meer kosten met zich mee brengen. Afhankelijk van de grootte van de plaag kan dit variëren van enkele honderden tot wel duizenden Euro’s.

Het vervelende hiervan is dat u hier haast niet onder uit kunt komen. Het is noodzakelijk om alle mogelijke maatregelen te nemen om te zorgen dat het ongedierte verdwijnt en nooit meer terug komt.

Dit is alleen mogelijk door samen te werken met een Houtwormbestrijding bedrijf.

Meer informatie over Houtwormbestrijding

Wilt u meer informatie en advies over Houtwormbestrijding? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6299, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed