Houtwormen & Boktorren Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0296299

Bel ons direct

085 - 029 6299

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed
zachte houtwormkever

Middel tegen houtworm

Er bestaan nog al wat verschillende opties om Houtwormen te bestrijden als je op Internet op zoek gaat naar oplossingen om van uw Houtworm probleem af te komen.

Maar hoe weet u welk middel tegen Houtworm het beste is en of dit wel goed werkt? U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van het probleem af en niet het risico lopen dat de plaag zich verder verspreid en de schade en kosten nog hoger oplopen.

Op deze pagina geven we onze mening over verschillende middelen tegen Houtwormen.

Middel tegen Houtworm

1. Petroleum

Petroleum is een middel tegen Houtworm dat u kunt gebruiken om zelf houtwormen te bestrijden. Deze methode wordt veel besproken op internet. Experts hebben echter veel kritiek op deze methode.

Petroleum helpt niet tegen de houtwormen dieper in het hout en de eitjes en poppen van Houtwormen. Daarom is deze methode niet helemaal effectief en zal de plaag bijna nooit helemaal verdwijnen.

2. Gif

Een ander middel tegen Houtworm is gif. Dit gif staat ook wel bekend onder de naam insecticide en mag alleen door professionele bestrijders worden gebruikt.

Het behandelen met gif is zeer effectief en de meeste bestrijders geven ook garanties op hun werk. Mocht de Houtworm na verloop van tijd dus weer terug komen dan zullen deze bedrijven dit kosteloos voor u oplossen.

Nadeel van deze behandeling is wel dat u tijdelijk elders moet verblijven.

middel tegen houtworm

Foto: Siga

3. Gas

Als er plaatsen zijn waar bestrijders niet bij kunnen komen als ze met gif moeten impregneren, dan wordt er meestal gas gebruikt.

Het bestrijden met gif is wel minder effectief en veel arbeidsintensiever.

4. Kou

Ook wordt het invriezen van voorwerpen wel eens gedaan om Houtwormen te verdelgen. Dit gebeurt onder een temperatuur van -18 graden Celsius.

Mocht u er zeker van zijn dat de houtwormen slechts in een aantal kleine voorwerpen zitten, dan kunt u dit ook zelf doen. Stop het houten voorwerp in een plastic zak en leg het twee weken lang in de vriezer.

De kou zal de Houtwormen doden.

5. Hitte

Het zelfde geldt voor een hitte behandeling als middel tegen Houtworm. Leg het een half uurtje in de oven op 55 tot 70 graden Celsius. Experts geven echter aan dat dit een gevaarlijke methode is die u beter niet zelf kunt proberen.

6. Middelen op basis van Permethrin

Er zijn veel verschillende variante van Houtwormdood beschikbaar op basis van permethrin. De werking hiervan is echter wisselend. Veel experts geven aan dat het ongeveer dezelfde effecten heeft als een behandeling met petroleum en dan het dus meestal niet effectief is.

Het hout impregneren met permethrin om Houtwormen te voorkomen is wel effectief en verlaagt de kans op een infectie door dit ongedierte.

In de Verenigde Staten wordt permethrin als een mogelijke kankerverwekkende stof voor de mens geklasseerd, omdat uit dierproeven bleek dat het tumoren in long en lever van muizen kan veroorzaken. (Bron, Wikipedia).

Permethrin moet niet gebruikt worden voor katten, omdat de lever van katten een minder efficiƫnte glucuronide-conjugatie kent, en daarom katten een acute intoxicatie kunnen oplopen. (Bron, Wikipedia).

7. Verf, lak, vernis, olie, boenwas of beits

Bovenstaande middelen tegen Houtworm helpen niet om het diertje bestrijden, maar kunnen wel helpen een besmetting van het hout te voorkomen.

Houtwormen houden hier niet van en zullen daarom minder snel geneigd zijn zich in uw hout te vestigen.

Wat is het meest effectieve middel tegen Houtworm?

Als u er zeker van wilt zijn dat de plaag verdwijnt en oplopende schade en kosten wilt voorkomen, kunt u het beste contact opnemen met een professionele bestrijder.

Deze kan de omvang van het probleem in kaart brengen en tevens de meest effectieve methode van bestrijden met u bespreken. Dit hangt namelijk ook af van de omvang van de plaag, uw type woning en de soort Houtworm.

 

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6299, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed