Houtwormen & Boktorren Bestrijden Bel direct met de lokale bestrijder: 085-0296299

Bel ons direct

085 - 029 6299

Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed

Rode boktor

In dit artikel lichten we de leefwijze en de schadelijkheid van de rode boktor toe. Daarnaast leest u over het bestrijden van dit ongedierte en hoe wij u daarbij van dienst kunnen zijn.

Wat is rode boktor?

De rode boktor (die pyrrhidium sanguineum wordt genoemd in het Latijn) is een klein diertje dat in eikenhout voorkomt.

De larven van deze rode boktor leven onder de schors van het hout van de eik en voeden zich met dat hout. Er zijn ook nog andere soorten boktorren, die weer in andere boomsoorten (bijvoorbeeld in sparren) leven.

Is de rode boktor schadelijk?

Niet de boktor zelf, maar wel de larven ervan kunnen veel schade aanrichten in uw huis. Ze leven namelijk van houtsappen, en kunnen zo in uw eikenhouten meubels of in bijvoorbeeld balken en vloeren van eikenhout een aantrekkelijke maaltijd zien.

De insecten kunnen in korte tijd grote balken, houten vloeren en prachtige meubels of andere houten voorwerpen totaal vernielen.

Rode boktor in brandhout

Meestal ontdekken mensen de rode boktor in brandhout voor hun open haard. De rode boktor is door de warmte in huis uit het hout gekomen.

U moet, als u dit ongedierte aantreft, de rode boktor bestrijden, omdat deze, zoals we hierboven al hebben aangegeven, zeer schadelijk kan zijn voor uw huis en de meubels in uw huis.

De ongediertebestrijder

Omdat rode boktor zeer schadelijk is, dient u een ongediertebestrijder in te schakelen. Deze weet hoe hij rode boktor professioneel en effectief kan bestrijden. Rode boktor bestrijden is namelijk een niet eenvoudige klus waar veel bij komt kijken.

Wij helpen u hier dan ook graag mee!

Het werk van de ongediertebestrijder

De ongediertebestrijder bestrijdt boktor in uw meubels, balken en vloeren. Tot zijn taken behoort niet alleen het impregneren van het hout, maar ook het beitelen van het betreffende hout (om de boorgangen van de boktor open te leggen) en het verwijderen van het boormeel uit de boorgangen die de boktor gemaakt heeft.

Soms moet de ongediertebestrijder het bestrijdingsmiddel tot diep in het hout injecteren met behulp van speciaal injectiegereedschap.

rode boktor

Foto: Rasbak

Boktorbestrijding door middel van gas

Als de ongediertebestrijder niet bij al het hout kan komen, moet er een keuze gemaakt worden. Het hout moet bereikbaar gemaakt worden (waarbij de ongediertebestrijder er meestal niet onderuit komt hout te slopen) of de boktor moet bestreden worden met behulp van gas. De ongediertebestrijder bespreekt met u wat in uw geval de voordeligste methode is.

Aanvraag doen of advies nodig?

Via het telefoonnummer onder aan deze pagina of via het formulier dat u op onze website kunt vinden, kunt u een aanvraag doen voor bestrijding van de boktor of om advies vragen.

Wij zijn u graag van dienst!

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 6299, Lokaal tarief & 24/7 bereikbaar bij spoed